VEKA

1969 tog Heinrich Laumann över VEKAPLAST, en producent av PVC-jalusi och profiler för fönster. Vid den tiden hade företaget bara åtta anställda - nu har det en global arbetsstyrka på 3.300, 1.100 av dessa är vid koncernens huvudkontor i Sendenhorst. Företaget drivs fortfarande av dess grundare Heinrich Laumann.

Endast VEKA, endast klass A *

Nu kommer nästa generation av fönster som möjliggör ännu bättre prestanda och ännu mer sofistikerad teknik.

Bland de många tillverkarna är det endast VEKA som i sitt utbud bara har profiler klassificerade enligt DIN EN 12608 för klass "A *". De yttre väggarna av dessa profiler är 3 mm tjocka och bredden av den inre kammaren är minst 5 mm. Dessa är de viktigaste parametrarna för optimalt skydd mot kyla och buller samtidigt som det ger ökad stabilitet och hållbarhet av fönstren. Profiler med tunnare väggar tillhör de lägre klasserna "B" och "C" som inte har en så pass hög motståndskraft mot skador och är många gånger mer mottagliga för brytande hörn.

Fönster är en produkt med mycket lång livslängd. I allmänhet avser man att använda dem mellan 30 och 40 år. Med en så pass stor investering finns inget utrymme för misstag och korrigeringar. Välj en gång för alla.

Det finns ett snabbt och säkert sätt att skilja agnarna från vetet: Välj bara tillverkare av fönsterprofiler som har klassificerat samtliga system utifrån ett känt forskningsinstitut och i enlighet med PN-EN 12608 för klass A *.

Det krävs endast 10% mer för att producera klass A profiler än produktionen av serie B. Dessa profilers nyckelparametrar ger följande funktioner:


VEKA fönstersystem Perfectline AD

Allt innehåll i Perfectline-profiler är av kalcium-zink stabilisatorer. Därför innehåller de inte blystabilisatorer.

  1. En 5-kammareprofil  med monteringsdjup (ram bredd) på 70 mm ger ett mycket bra isoleringsvärde. När du använder vårt standardglas (Us = 1,0 eller 1,1 W/m2K) får hela fönstret värmegenomgångseffekten U från 1,2 till 1,3 W/m2K. Vid användning av glas med ännu lägre värmegenomgångseffekt är det även möjligt att uppnå U <1,0 W/m2K. (De beräkningar som utförs i enlighet med DIN EN 10077 avser värdet av "U" till fönstret i storlek. 1230 x 1480 mm, vilket är ett område av 1,82 m2).
  2. Tillämpning av glasets tjocklek 14 till 42 mm utan användning av ytterligare profiler.
  3. Extern väggtjocklek > 2,8 mm profil vilket är parametern för de högsta normerna för RAL - "klass A" (PN-EN 3,12608).
  4. Ett system med två externa tätningar är till för att säkerställa en god tätning, ljudisolering och värmeisolering. Tätningsytor orienterade med en minskning på 15 grader (samma som profiler), ger utmärkt vattendränering och skydd mot föroreningar.
  5. Stålförstärkningar för utmärkt långsiktig hållbarhet och inbrottsskydd. Metallprofilen är utformad för att stärka vingen vilket ger möjlighet att bygga vingar med en bredd upp till 1500 mm utan ytterligare skydd.
  6. Utformning av klassiskt utseende och balanserade proportioner.  Profiler som är lämpliga för att bocka i alla tänkbara former.
  7. Låga totala sidovingar och profiler med ram på endast 118 mm vilket ger större glasyta och utmärkt ljusinsläpp.
  8. Fönster som är lätta att rengöra och en underhållsfri yta gjord av högkvalitets PVC -material som är 100% återvinningsbart.

Fönsterexperten i Sverige AB

Kontakta oss

Telefon:
042-99 505

Post- och besöksadress:
Bryggerivägen 142
253 41 Vallåkra

Via e-post: